HELSINGBORG

HÖGASTEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till ett citynära villaförortslugn – ett stenkast från havet. 

Lär känna Högasten, strax söder om Helsingborgs stadskärna. Njut av allt vad city erbjuder; utsökta smaker från världens alla hörn, historiska platser och en magisk strandpromenad. Kom sedan hem till den lummiga förortens gemytlighet. 

I Nordvästra Skåne, där Öresund är som smalast och Danmark agerar granne, ligger mysiga Helsingborg. Här samsas vacker natur, utsökta smaker från världens alla hörn, en levande stadskärna och historiska platser, så som Sofiero Slott och slottsträdgård. Från just detta slott, sträcker sig en fin strandpromenad in till centrum. Slingans fem km omges av stränder, hamnar och härliga grönområden, och är lika härlig att uppleva till fots som på cykel året om. Väl i centrum mår du gott bland mysiga hak kring Mariatorget, spännande restauranger intill sundet och shoppingstråk med något för alla. Dessutom är det aldrig långt till Spritfabriken i Ödåkra, även kallad Spritan, vars café, restaurang, salonger, gallerier, butiker och padelbanor är väl värt ett (eller flera!) besök.

I Helsingborg är det enkelt att känna sig som hemma. 

 

HÖGASTEN

Natursköna Högasten ligger strax söder om Helsingborgs stadskärna. På några minuter når du centrum, eller Tallskogsleden för friluftsaktiviteter om du hellre föredrar det. I området finns arbetsplatser, Högastensskolan för år F–9 med totalt 580 elever och ett flertal högt uppskattade förskolor, så som Högastens förskola och Råå förskola. För fritiden finns det en lekplats och idrottsplats precis inpå knuten, liksom grönområden och närhet till service. Här lever du med den lummiga förortens gemytlighet, bara ett stenkast från city.

”Natursköna Högasten ligger strax söder om Helsingborgs stadskärna, som bjuder på spännande restauranger intill sundet och shoppingstråk med något för alla.”

MED NÄRHET TILL RÅÅ – OCH DANMARK

Alldeles i närheten till bostadsområdet ligger alltså Tallskogsleden. Slingan, som utöver sina naturvärden och unika tallskogsdoft, omges av uppskattade inslag som lekplatser, grillplatser, löpslingor, Högastens arboretum, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. Från Högasten tar du dig snabbt till fiskeläget Råå med dess vackra småbåtshamn, charmiga stråk och småbutiker (missa heller inte naturreservatet Rååns dalgång). Och när du lyfter blicken ytterligare, väntar Danmark, Helsingör och läckra smörrebröd en kort färjeresa bort.