Jag vill anmäla mitt intresse för lägenhet

Intresseanmälan
Intresserad?
ARKITEKTERNA OM

 

Kvarteret Ankan tar plats i omtyckta Högasten, precis intill fotbollsplaner och kolonilotter. Ett stenkast från såväl city som havet, och inte minst pittoreska Råå. Vår främsta ambition har varit att skapa förutsättningar för en härligt ombonad boendemiljö, där man njuter av närheten till allt – och än mer av känslan att komma hem. 

Bebyggelsen bjuder på varierade volymer, kulörer och materialval, vilket stärker upplevelsen av att området har vuxit fram organiskt. Två befintliga villor har bevarats och den länga som förr har huserat en smedja, förvandlas nu till förråd. Det adderar en genuin känsla av äkthet, som förstärks tack vare den grönska som förser innergården och området kring bebyggelsen. 

För att ta tillvara på just de intilliggande grönområdena och anamma dess natur, byggs Kvarteret Ankan med trästomme och träfasad som behandlas miljövänligt. Parkeringsplatserna förses med elbilsladdning, det finns gott om utrymme för cyklar och vi planerar för härliga odlingslotter. I och med att området inkluderar många olika boendevarianter, gör vi här rum för hela livet – och generationsboenden därtill. Låt förslagsvis familjen bo i stadsradhuset och de äldre i marklägenheten under. 

”Det har varit fantastiskt roligt och givande att få arbeta fram grunden för Kvarteret Ankan. Nu ser vi fram emot att välkomna de boende och med dem – se bostäderna få liv.”

Husen ligger något längre in från gatan än vanligt, vilket har frigjort yta för grönska och framför allt liv på framsidan. Det bäddar för en gata som befolkas. Vidare låter vi inner– gården bjuda in till mer umgänge med ljuvliga utestunder på terrasser, balkonger och ute– platser. Det skapar liv i såväl arkitektur som området.

Bostäderna har utformats med stor variation; från effektivt planerade lägenheter om 2 RoK, till generösa stadsradhus om upp emot 120 kvm. Gemensamt för alla bostäder är att de sociala ytorna samspelar med öppen planlösning, medan de luftiga sovrummen ligger i stillsam avskildhet.

Det har varit fantastiskt roligt och givande att få arbeta fram grunden för Kvarteret Ankan. Nu ser vi fram emot att välkomna de boende och med dem – se bostäderna få liv.

 

På bild från vänster: Conny Strandell, Arkitekt SAT/MSA, Krook & Tjäder och Jonas Nyström, Arkitekt MAA, Krook & Tjäder.